Hvilket lån passer til dit behov?

Der findes forskellige lån, som du kan benytte dig af, hvis ikke din indkomst stemmer overens med dine udgifter i en periode. Alt efter årsagen til, hvorfor uoverensstemmelsen eksisterer, så skal du bruge forskellige typer lån.

Grundlæggende set kan du inddele dine behov i to kategorier: De akutte udgifter og investeringerne. Dette er de to primære årsager til, at du har brug for et lån.

Hvis du vil vide mere om hvilken type lån, der passer til dine udgifter, så læs mere her.

De akutte udgifter

Den første kategori kaldes de akutte udgifter, og som navnet antyder, så er det de udgifter, som der skal betales nu og her, men som du ikke har overskuddet til at betale. Dette kan være i tilfælde af, at bilen skal til mekanikeren eller en ødelagt vaskemaskine – ting der ikke kan vente, og som du ikke kan budgettere efter.

Ved disse tilfælde er det kviklånet, som du skal bruge, da du igennem disse hurtigt ved, om du kan få lov at låne pengene eller ej. Ofte sender du en ansøgning, og så har du svar allerede få minutter efter. Hvis din ansøgning godkendes, så har du pengene i løbet af nogle få timer, hvis ikke med det samme. En masse kviklån kan du se her, hvis det er nødvendigt.

Lån til investering

Den næste kategori handler om de lån, du tager for at investere i noget. Det kan være en virksomhed, et nyt hus eller noget helt tredje. Fællesnævneren er ofte, at en borger med en normal indkomst ikke har råd udelukkende ved hjælp af opsparingen.

Hvis det er denne type, som du skal låne penge til, så er det banklånet, der er vejen frem for dig. Ved banklånet skal du opsøge banken, have en samtale med en bankrådgiver, få lånet godkendt og derefter pengene udbetalt.

Det tager meget længere tid med et banklån end med kviklånet, hvilket giver dig mulighed for at tænke over din beslutning, og så er renten også tit lavere. Derudover har du jo mulighed for at drøfte sagen med bankrådgiveren, og du kan eventuelt få hjælp til at planlægge, hvordan du betaler pengene tilbage.