Gode råd inden køb af ny seng

Står du foran at skulle købe en ny seng? Så kan det være svært at vide, hvilken slags seng du skal købe. Der er rigtig mange senge på markedet, og der er fordele og ulemper ved dem alle. Her i artiklen får du en række gode råd, som du kan bruge, inden du skal vælge din nye seng.

Hvilken slags seng skal jeg bruge?

Før du køber en ny seng, skal du finde ud af, hvilken type seng du gerne vil have. Skal det være en boxmadras, en elevationsseng eller en kontinentalseng? Alle senge har sine fordele og ulemper, og derfor skal du gøre dig nogle klare tanker. For eksempel er en elevationsseng god, hvis du elsker at læse i sengen eller har brug for at kunne side op at sove. En kontinentalseng eller en boxmadras med ben kan være rigtig god, hvis du ønsker en minimalistisk seng med god komfort. Du skal naturligvis også vide, hvilken størrelse sengen skal have.

Prøv altid flere senge

Før du bestiller en ny seng, bør du altid prøve flere senge. Der kan nemlig være stor forskel på senge, og den opdager du ikke, hvis du ikke prøver noget forskelligt. Når du skal have ny seng, er det vigtigt, at du vælger en seng, hvor du føler dig helt tilpas. Du skal tilbringe meget tid i din seng, og derfor kan det ofte være en god investering at købe en lidt dyrere og bedre seng end en billigere seng. Tag rundt i forskellige butikker med senge og test de forskellige muligheder.

Gode råd til din topmadras

Det er enormt vigtigt med en topmadras i sengen. Når vi sover, afgiver vi meget væske. Det tager topmadrassen, så det ikke går ned i sengen. På den måde kan sengen og madrasserne holde i længere tid. Derudover øger en topmadras også komforten i sengen, hvilket også er super vigtigt. Det er vigtigt, at du vender din topmadras cirka hver tredje måned, da den ellers ikke vil blive slidt jævnt over det hele. Her risikerer du at få en topmadras, der falder sammen og bliver blødere på den ene side.

Lån rentefrit til din nye seng

At skulle købe en ny seng er ikke nogen billig investering. En ny seng kan hurtigt løbe op i 15-20.000 kroner, der kan være svært at finde penge til, hvis I også har børn. Det findes der heldigvis en god løsning på. Det er nemlig muligt at låne penge rentefrit til en ny seng. Denne mulighed har du hos rigtig mange forhandlere af senge, ligesom du kan låne penge rentefrit online. Her vil beløbet dog som regel ikke være højt nok, med mindre din seng ikke koster mere end 5.000 kroner. Når du får et rentefrit lån til din nye seng, kommer der som regel ikke gebyr på lånet. Låner du 15.000 kroner rentefrit, skal du ikke betale mere end de 15.000 kroner, når du begynder at afdrage på lånet. Et rentefrit lån kan altså være en rigtig god mulighed, hvis du mangler lidt økonomi til at finansiere din nye seng.