Fordelene ved et variabelt forrentede lån

Hvis du ønsker at få et lån til en billig sats, så skal du se på mulighederne for at ansøge om en variabel rente lån. Disse lån har en APR sats, der kan variere afhængigt af basisrenten. Dette kan enten arbejde i din favør eller imod dig, afhængigt af om satserne stiger eller falder. Hvis du ønsker at vide mere om fordelene ved variabelt forrentede lån, så her er nogle tips til dig.

Hvad er et variabelt forrentede lån?

Et variabelt forrentede lån er en form for lån, der har en skiftende rentesats. Normalt vil ÅOP af lånet spore basisrenten, men naturligvis et par punkter over dette. Det betyder, at hvis renten falder, så satsen for lånet vil sandsynligvis falde. Men hvis satserne stige så vil ÅOP af dit lån.

Renterisiko

Selvfølgelig er problemet med at tage et variabelt forrentede lån, at renten kan variere, hvilket er en risiko, hvis satserne stiger. Hvis du er på en fast indkomst, så få en variabel rente lån kan forårsage problemer for dig, hvis din månedlige betalinger stigning på grund af en rentestigning. Før du får en variabel rente lån, være sikker på at du kan holde op med tilbagebetalinger, selv om satserne stige.

Priser Cap

Selv om variabelt forrentede lån medføre en vis risiko, er der normalt et loft på det beløb, som renten kan ændre, men op og ned. Det betyder, at du vil vide det maksimale eller minimum, du vil betale, hvis satserne ændres. At få en variabel rente lån, der har en Cap on vil hjælpe dig til at budgettere og reducerer nogle af de involverede risici.

Variabel rente er lavere

I øjeblikket, at få en variabel rente lån ser ud som en god mulighed, da det er sandsynligt, at satserne fortsat vil forblive ganske lav. Det betyder, at en femårig variabelt forrentede lån sandsynligvis vil være billigere end en lignende 5 år fast forrentede lån. Også fast forrentede lån generelt har en højere rente, fordi du har den viden, at din sats ikke vil ændre.

Andre omkostninger refinansiere forbrukslån

Som med alle andre lån, er du nødt til at overveje andre omkostninger bortset fra renten. Omkostninger til forsinkede gebyrer, administrationsgebyrer og tidlig betaling sanktioner er alle ting, du bør overveje. Hvis man ser på alle disse aspekter, så vil du finde en bedre låneaftale, der passer til dine behov.

Variabel eller fast?

I det nuværende klima vil et variabelt forrentede lån normalt være billigere end et lignende fast forrentede lån. Men du skal sørge for, at du har råd til tilbagebetalingerne, hvis satserne skal stige. Hvis du gør dette, så kan du drage fordel af lave renter og få en hel del på din variable rente lån.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.