Den hårde stil Aikido

Inden for verden af Aikido findes en bred vifte af stilarter. De store dem omfatter Aikikai, Yoshinkan

Yoseikan, Shodokan Aikido, Ki samfund og Iwama. Aikikai er en stil, ledet af O-sensei’s efterkommere og er fortsat for at være den største Aikido organisation.

I mellemtiden, Yoshinkan blev grundlagt af Gozo Shioda og er kendt for sin stive praksis for at være nøjagtige eller præcise. Shodokan Aikido brug at træne med sparring og herske baseret konkurrencer. Ki samfund fokuserer i mellemtiden på særlig uddannelse eller programmer for udvikling af ki. Iwama stil giver mere opmærksom på integration af våben og barehand teknikker. Disse er blot nogle af de større skoler i Aikido. Lad os fokusere på én: Yoshinkan stilen.

Gozo Shioda, ligesom de fleste af grundlæggerne af de store Aikido skoler, var en studerende af O-sensei eller Morihei Ueshiba, grundlæggeren af Aikido. De fleste af studerende af O-sensei bygget deres egne skoler Aikido baseret på deres forståelser på lærdomme og grundlæggende principper for Aikido, O-sensei lærte dem.

Shioda’s Aikido Yoshinkan fokuserer på grundlæggende i Aikido. De seks grundlæggende bevægelser eller kihon dosa undervises gentagne gange at Yoshinkan studerende. Studerende af denne stil tilbringe en stor tid med deres træning regime gentage grundlæggende bevægelser i Aikido teknikker.

Dog se observatører undertiden Yoshinkan Aikidokas eller dem, der praksis Aikido som havende for automatiske eller alt for stive bevægelser på grund af deres nøje overholdelse af teknikkerne og den korrekte gennemførelse af hver bevægelse.

Dette er grunden til, at Yoshinkan er undertiden benævnt “hard-style”. Yoshinkan Aikidokas vil øve grundlæggende i form af solo bevægelser kaldet kata. Ikke desto mindre, som Yoshinkan Aikidokas får mere erfaring, deres bevægelser bliver mere flydende og vil med tiden udvikle spontanitet af teknikker.

En anden karakteristiske faktor i Yoshinkan er placeringen af gradueret fødder og hofter. I andre Aikido stilarter, ville gradueret placere deres krop på en sådan måde, at den forreste fod peger lige frem mens ryggen foden er i 90 graders vinkel til forsiden.

Hofterne i mellemtiden er lidt til side. Denne holdning kaldes kamae. For Yoshinkan Aikidokas på den anden side indebærer den grundlæggende eller normal holdning firkantede hofter med den forreste fod vinklet lidt ud.

Uddannelse under Yoshinkan Aikido: gentagne gange at øve nogle 150 grundlæggende teknikker, indtil du får præcis den korrekte udførelse af hver bevægelse eller teknik. Mastering hver teknik vil føre Aikidokas til at mestre de resterende 3.000. I modsætning til andre stilarter, Yoshinkan ikke studere ethvert våben former og kun praksis med våben som led i den Aikido åben hånd teknikker især inden for områderne forsvar bevægelser mod våben forsynet med modstandere. Også, Yoshinkan Aikido deltager ikke i konkurrencer. Fokus for Shioda’s Aikido er selvforsvar.

Det var Robert Twigger der gjorde Yoshinkan Aikido populariseret gennem sin bog vred hvid Pyjamas. Twigger, en britisk rejseskribent og eventyrer, detaljeret i sin bog den strenge og mere ofte grusomme kursus, som han havde til at udholde da han underskrev til en 11-måneders program beregnet til at træne Yoshinkan instruktører.

Twiggers beskrivelse af strenge og pinefuld training rutiner indbragte ham en hel bunke af kritik fra martial arts Fællesskabet. Alligevel har han modtaget nogle ros for genudlægning den realistiske opfattelse af sine erfaringer med Yoshinkan Aikido.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.